Matematik

Bagning af brød - temperatur :)

03. februar 2010 af EnellerandenSTX (Slettet)

Har lige et (måske lidt mærkeligt) spørgsmål ;)

I et bageri bruger man en "formel" for at finde ud af, hvilken temperatur vandet til dejen skal have, det er:

Ønsket dejtemperatur x 2 minus melets temperatur = vandtemperatur

Er der er en logisk/matematisk forklaring på dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Knotz (Slettet)

2D - T = V
D = (V + T)/2
hvor D er ønsket dejtemperatur, T er melets temperatur og V er vandets temperatur.

Så ja, det er der. Blandes to komponenter af forskellig temperatur (men dog ens materiale, modsat opgaven), er udfaldet gennemsnittet af de to, dvs. (V + T)/2


Svar #2
05. februar 2010 af EnellerandenSTX (Slettet)

Okay, takker for svaret ;)


Skriv et svar til: Bagning af brød - temperatur :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.