Matematik

regneforskrift igen

05. februar 2005 af BuGi (Slettet)
Fik den ikk helt løst.. Er lidt forvirret... Eksemplet i den 1. besvarelse!? ikk forkert at "10" både er y1 og y2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

hva?

Svar #2
05. februar 2005 af BuGi (Slettet)

Nemlig...
Der står:

Hvis du f.eks har punkterne (1,2) og (5,10) får du

a = (10-2)/(5-1) = 8/4 = 2

og derefter

y-10=2(x-5) <=>
y-10=2x-10 <=>
y=2x

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2005 af Lurch (Slettet)

den er god nok

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Hvad er der galt med de udregninger? De er da tværtimod korrekte.

//Singularity

Svar #5
05. februar 2005 af BuGi (Slettet)

Er bare ikk med så...
Har 2 funktioner:

1: (0,1)-(4,2)
og
2: (0,3)-(4,38)

Hjælpe mig med en forskrift til begge?
Anybody...

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Du har ikke to funktioner, men derimod to sæt punkter, hvortil du velsagtens vil bestemme ligningen for den rette linie, som indeholder hvert af de to punkter i hvert sæt, ikke sandt?

hældning:
a = (2-1)/(4-0) = 1/4

y-1 = 1/4*(x-0) <=> y = 1/4*x + 1

Tilsvarende fås for det andet sæt punkter, at

y-3 = 35/4*(x-0) <=> y = 35/4*x + 3

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)

1)

a = (1-2)/(0-4) = (-1)/(-4) = 1/4

y-1=1/4*(x-0) =>
y-1=1/4x =>
y=1/4x+1


Skriv et svar til: regneforskrift igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.