Matematik

Udtryk overfalde ved x

04. februar 2010 af 'AM (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

Ov(x ) = x2+ 3x + 250(1/x) + 250(1/(x+3))

Ov '(x) = 2x + 3 - 250/x2 - 250/(x+3)2

ekstrema kræver:

             Ov '(xo) = 2xo + 3 - 250/xo2 - 250/(xo+3)2 = 0    og xo>0

                           (2xo5 + 15xo4 + 36xo3 - 473xo2 -1500xo - 2250) / (xo(xo+3))2 = 0 og xo>0         

nævneren er positiv for xo>0       

hvoraf
                           2xo5 + 15xo4 + 36xo3 - 473xo2 -1500xo - 2250 = 0

solve(2x^5+15x^4+36x^3-473x^2 -1500x-2250=0,x)  → ≈ 5,13331

....................

...spørgsmålet blev pludselig slettet

                           


Skriv et svar til: Udtryk overfalde ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.