Matematik

hjælp med cylinder

04. februar 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 en malersvend har malet 32 rør. 12 er 2,10m høje 24 er 1,80m høje. rørene er cylinderformet udvendig diameter 60mm.
beregn arealet af den malede overflade.

på et af de lange( facit i dm2 med 1 decimal)

på et af de korte (facit i dm2.....)

hvordan regner man det ud ? please hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når du udfolder overfladen af et cylinderformet rør, får du et rektangel, hvis længde er rørets længde, og hvis bredde er omkredsen af rørets cirkelformede tværsnit. Du kender diameteren, så omkredsen skulle være ligetil, fra formlen for omkredsen af en cirkel. Multiplicer omkredsen med den relevante længde for at finde overfladens areal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2010 af Knotz (Slettet)

Et cylinders overfladeareal er givet ved pi * d * h hvor d er diameteren og h er højden. Forklaring for dette kan du se i svar #1.

For at udregne overfladearealet skal dine enheder dog være det samme, og som det står er din diameter angivet i mm og højden angivet i m. Det er så oplagt at regne det hele om til dm eftersom du så slipper for at skulle omregne facit igen.

Altså har du for det lange rør at:
d = 60 mm = 60/10 cm = 60/100 dm = 0,6 dm   og
h = 2,10 m = 2,10*10 dm = 21,0 dm

Nu kan du udregne overfladearealet O:
O = pi * d * h = pi * 0,6 * 21 = 12,6 dm2
Så har du facit for den første, så burde det være muligt at regne den anden :)


Svar #3
04. februar 2010 af mulle0o (Slettet)

 Okay tak forstår det nu :D


Skriv et svar til: hjælp med cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.