Matematik

Cylinder

04. februar 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Heej er pige der går i 8. klasse og vil meget gerne have hjælp til den her opgave.

en malersvend har malet 32 rør. 12 er 2,10m høje 24 er 1,80m høje. rørene er cylinderformet udvendig diameter 60mm.
beregn arealet af den malede overflade.

på et af de lange( facit i dm2 med 1 decimal)

på et af de korte (facit i dm2.....)

håber i kan hjælp mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den her kører allerede i en andet spor "hjælp med cylinder", hvor der findes svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2010 af anne_lando (Slettet)

Overflade for cylinder: O=2*pi*r*h

husk at gange dividere din diameter med 2 og gange med 100 for at få det i dm, og divider din højde med 10...

derefter ganger du overfladearealet med antallene


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2010 af mathon

                           Ov = π·d·(12·h1 + 24·h2)

                           Ov = π·(0,6 dm)·(12·(21 dm) + 24·(18 dm))

                           Ov = π·(0,6 dm)·((252 dm) + (432 dm))

                           Ov = π·(0,6 dm)·(684 dm)
           
                           Ov = π·(0,6 dm)·(684 dm) = 1289,31 dm2 = 12,8931 m2 ≈ 12,9 m2

  .......................

Ovkrum = h·2π·r = h·π·d


Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.