Studievejledning

Valg af uddanelse efter 9.kl

06. februar 2010 af 3xsupermanden (Slettet)

Jeg går i 8.kl og er efterhånden begyndt at tænke lidt over hvilken ungdomsuddannelse jeg skal tage efter folkeskolen.

Jeg vil helst en af de gymnasielle uddannelser(STX, HHX ell. HTX), og jeg har også karaktererne til det. Jeg kan bare ikke vælge hvilken en af dem det skal være :S

Så derfor vil jeg gerne høre lidt om de forskellige steder, om der er god undervisning, hvad i kunne lide, hvad i ikke kunne lide, hvordan skolen er o.s.v, jeg behøver ikke at få at vide hvad man kan gøre bagefter, da jeg sagtens kan finde ud af det selv.. :p

Jeg er boende i nordsjælland så det skal helst handle om et gymnasie her i nærheden :)

Hvs man så rigtig godt kunne lide sin erhversuddannelse, og den har noget med teknik eller handel at gøre, må man også gerne skrive lidtom det, da jeg godt kan ændre mening :)

Oskar


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. februar 2010 af Knotz (Slettet)

Hvis du ikke kan vælge imellem stx, hhx og htx, vil jeg anbefale dig stx, da det jo er alment dannende. Du får lidt af det hele, men selvfølgelig ikke en helt så specialiseret undervisning som på hhx og htx, men den specialiserede undervisning har heller ikke megen værdi, hvis du ikke ender med at ville arbejde/læse videre under det fagområde.

Til selve valget af skolen vil jeg anbefale dig at tage på besøgsdag og orienteringsaften på de forskellige skoler, det giver tit et godt indtryk af hvad det er for et sted.

Til sidst vil jeg sige at jeg har hørt en masse pæne ting om Helsingør Gymnasium og en masse grimt om Espegærde Gymnasium, men jeg kan ikke sige så meget om præcis hvad kritiken består i. Angående HG er det mit indtryk at der i hvert fald er rigtig godt socialt, har været til fest der engang, og der var udpræget god stemning. Jeg synes også at have hørt, at der er et højt fagligt niveau, men som sagt, tag dig ud og se selv efter :)
 


Svar #2
08. februar 2010 af 3xsupermanden (Slettet)

Tak for svaret.

Jeg vil prøve at undersøge hvornår der er sådan nogle besøgsdage :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. februar 2010 af Freeclimber (Slettet)

Hvis du efterfølgende vil læse videre, så skal du vælge det sted hvor du tror du kan få de bedste karakterer. Jeg tog selv HTX fordi jeg er glad for elektronik og design og ting i den stil. Vil dog aldrig kunne finde på at gøre det resten af livet... Nu læser jeg psykologi på universitetet. Det må jo siges at være et spring! Hæng dig ikke så meget op i hvad du lærer. Det du skal bruge på en videregående skal du nok lære der alligevel. Med psykologi som eksempel, så er det lige meget om man har haft det på STX, da der gåes ud fra man ikke har haft det. Do you get the point?

- der har lige været åbent hus. Det havde du ikke overvejet at tage til? :o)


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. februar 2010 af Freeclimber (Slettet)

og for at svare på dit spørgsmål, så har HTX de styrkesider at vi er vant til at skrive lange rapporter og lave gruppearbejde.


Brugbart svar (3)

Svar #5
08. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvilke fag du er til, men da du er en dreng har jeg et forslag:

HTX

HTX bygger, som du nok ved, på de naturvidenskabelige fag (matematik, fysik, kemi og biologi) og er fantastisk hvis det er netop de fag du godt kan lide. Derudover kommer du på HTX også til at arbejde meget i gruppe, hvad enten det er angående et forsøg du har lavet og skal skrive journal/rapport til eller om det er i teknologi hvor du skal udarbejde en stor rapport og et produkt til fremlæggelse.

En anden bonus ved HTX, efter min mening, er at du slipper for alle de kedelige sproglige fag da du kun har Dansk og Engelsk (Tysk er valgfrit, så hvorfor vælge det ..)

En tredje ting som der muligvis ville interessere dig er at personer som har haft en mere naturvidenskabelig uddannelse statistisk set tjener 30 % mere end andre, hvilket jo er rart når man skal videre i livet. Dette har selvfølgelig noget at gøre med at de fag du har på HTX er lagt mere eftertragtet i videregående uddannelser, da Danmark netop skal bruge naturvidenskabelige tænkere.

Håber det var overbevisning nok ..


Svar #6
08. februar 2010 af 3xsupermanden (Slettet)

#3: Jeg anede faktisk ikke at der var åbent hus :p Er der nogen der ved hvilke hjemmesider man eventuelt kunne gå ind på for at se hvornår der er åbent hus de forskellige steder?

Så har jeg et andet spørgsmål:

På HHX er der nogle fag som erhversret og økonomi. Kan man virkelig bruge 3 år på at få at vide, hvilke rettigheder man har i erhverslivet( jeg regner med at det er det faget handler om), og hvordan pengene (køb/salg o.s.v) helst skal styres?

Og det med en gennemsnitlig løn på 30% mere end andre er vel også værd at tage med, men hvad så hvis man flytter til udlandet, er det så det samme dér?


Brugbart svar (3)

Svar #7
08. februar 2010 af tks (Slettet)

 Har selv gået på HHX. Erhvervsret har man kun det sidste år. Økonomi er delt op i flere.

På min skole havde vi VØ - Virksomhedsøkonomi i 3 år.

IØ - International Økonomi i 1 år.

Nogen steder har man vist også EØ - Erhvervsøkonomi, minder nok meget om VØ.

Jeg havde tre spændende år der virkelig var skræddersyede til en videregående udd. inden for handel. På 3. år begyndte man virkelig at se sammenhængen i mellem fagene. Min kæreste gik på STX og der var slet ikke den samme "røde tråd", men det er jo heller ikke gymnasiets mål at forberede eleverne til en bestemt retning. Hvis du har tanker om en fremtid indenfor handelsområdet, så bliver man rigtig godt klædt på der, men er du meget i tvivl så vil jeg anbefale STX, da STX studenter der søger på handelsmæssige videregående uddannelser slet ikke har samme handicap som en HHX der vil ind på f.eks. et naturvidenskalbeligt studie.

Min bror går på HTX og han elsker det, hvis man er lidt en "nørd" (på ingen måde negativt ment, dem der går på HTX ved hvad jeg mener), så er det helt sikkert et fedt uddannelsested også.

Mvh Thue


Skriv et svar til: Valg af uddanelse efter 9.kl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.