Matematik

nulpunkt og graf

06. februar 2010 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe med følgende spørgsmål??

en funktion f er bestemt ved f(x)=-x4-4x3+x2-8 

tegn grafen for f og bestem nulpunkt for f

- jeg kan godt se at parablen skal vende grene ned fordi at a<0, og at parablen skære i (0,c) men det er vel ikke nok oplysninger til jeg kan tegne grafen, skal jeg finde skæringspunkterne eller??

når det kommer til at finde nulpunktet er jeg ikke i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge, men det volder mig altid problemer at finde a,b, c og d

er a=4, b=-4, c=2 og d=8 (og er det fundet nu når der er 4 led i funktionen??)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af mathon

det er ikke en parabel

men et 4.grads polynomium

klargør dig monotoniforholdene

beregn eventuelle lokale minima og maksima

ved hjælp af støttepunkter tegnes grafen

...............

en graftegner  vi hjælpe dig betydeligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Det er ikke en parabel, men et fjerdegradspolynomium. En parabel er et andengradspolynomium. Du kan tegne den på din grafiske lommeregner og så skitsere den af på papir.

Når det kommer til at bestemme nulpunkt. Hvis du tegner grafen, kan du se, at der er to reelle rødder. De er dog ikke heltallige, så det er ikke så nemt at gætte og faktorisere. Jeg ville nok anvende Newton-Raphsons metode til at bestemme rødderne. Kender du den?


Skriv et svar til: nulpunkt og graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.