Matematik

Logaritme opgave

06. februar 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Opgaven lyder:

                                      log(x^2)=2

Er selv nået så langt (men ved ikke om det er den rigtigt vej (; ) :

10^log(x^2)=10^2

x^2=10^2 <=> x^2=(10*10) <=> x^2=100.

Det er så langt jeg er nået..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af mathon

...og

            x = ±10


Svar #2
06. februar 2010 af Tef159 (Slettet)

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af PeterValberg

Fordi:

Derfor må det nødvendigvis gælde at:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. februar 2010 af Tef159 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ses vel simplest sådan:

log(x2) = 2logx = 2

hvoraf

logx = 1 og dermed x = 101 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2010 af mathon

#5
   den går simpelthen ikke
   log(x) kræver x>0
men
   log(x2) blot x≠0

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2010 af mathon

    bedre med

     |x| = √(x2) = x for x≥0

     |x| = √(x2) = -x for x<0


Skriv et svar til: Logaritme opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.