Matematik

Matematik - isolering

06. februar 2010 af Blueoil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan isolerer man a i formlen? (trin for trin)

a = (b - c • d • (e - f • d • a) / (h • d)) / (j • d)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af MN-P (Slettet)

a = (b - c • d • (e - f • d • a) / (h • d)) / (j • d)                  ganger med (j*d) på begge sider af =, derved forsvinder nævneren på højre side

(j*d)*a = b - c • d • (e - f • d • a) / (h • d)                        ganger med (h*d) på begge sider af =, derved forsvinder nævneren på højre side

(j*d)*a*(h*d) = b - c • d • (e - f • d • a)                           ganger ind i parentesen

ad2jh=b-(cde-cdfda)                                                        hæver parentesen

ad2jh=b-cde+acd2f                                                         trækker acd2f fra på begge sider

ad2jh-acd2f =b-cde                                                      sætter a udenfor parentes

a(d2(jh-cf))=b-cde                                                         dividerer med (d2(jh-cf) på begge sider

a=(b-cde)/(d2(jh-cf))


Svar #2
08. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

takker


Skriv et svar til: Matematik - isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.