Matematik

Hvordan integrerer jeg den her funktion?

06. februar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integrerer jeg den her funktion:

v(t) = v0*(exp(b*t)-1)/(exp(b*t)+1)

Jeg har prøvet i ti-interactive men den kan ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af peter lind

v(t) = v0(eb*t+1-2)/(eb*t+1) = v0 -2/(eb*t+1) = v0-v0*2*e-bt/(1+e-bt) Den sidste klarer du så ved substitution u = 1+e-bt,  du = -be-btdt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal gribe det mere analytisk an. Forlæng brøken med exp(-bt/2), så indser du, at det er en hyperbolsk tangens funktion, du har med at gøre:

v(t) = v0 (exp(bt/2)-exp(-bt/2)) / (exp(bt/2)+exp(-bt/2)) = v0 sinh(bt/2) / cosh(bt/2) = v0 tanh(bt/2).

Så udnytter du at

∫tanh ax dx = 1/a ln(cosh ax) + C

og finder

∫v(t) dt = 2v0/b ln(cosh(bt/2)) + C


Skriv et svar til: Hvordan integrerer jeg den her funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.