Matematik

Overflade Areal

07. februar 2010 af trunte234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Ska beregne overflade arealet omdrejnings legmet omkring y-aksen for vektorfunktionen, x(t)=sin(t)^2*cos(t),
y(t)=sin(t)^2
 

Nogen forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

A = ∫xdy= ∫x*y'dt


Svar #2
07. februar 2010 af trunte234 (Slettet)

A= ∫sin(t)^2*cos(t)*2*cos(t) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af peter lind

y'=2sin(t)*cos(t)  ellers ja


Svar #4
07. februar 2010 af trunte234 (Slettet)

altså minus cos(t)

så vidt jeg kan regne mig frem til bliver arealet så 0,002339, det kan da ikke passe


Svar #5
07. februar 2010 af trunte234 (Slettet)

intervallet -0,4 til 0,4


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2010 af peter lind

 Minus cos(t) ??? du mangler et sin(t) i #2


Svar #7
07. februar 2010 af trunte234 (Slettet)

y' giver da 2cos(t)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2010 af peter lind

Nej y = sin2(t) du kan betragte der som en sammensat fuktion y = u2, u=sin(t) så får du dy/dt = (dy/du)*(du/dt). Alternativt kan du betragte det som produktet af 2 funktioner y=sin(t)*sin(t) og bruge reglen om differentiation af et produkt.


Svar #9
07. februar 2010 af trunte234 (Slettet)

Okay

A=∫sin(t)^2*2*sin(t )*cos(t )

 men så bliver mit resultat 0


Skriv et svar til: Overflade Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.