Almen studieforberedelse (AT)

AT 2010 emne-ideer.

07. februar 2010 af Jesst4r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Emnet er Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger 1851-1914, men jeg har problemer med at finde noget at skrive om! Nogen der kan hjælpe?

(HumanioreBilledkunst, på B-niveau, er mit primære fag, og det skal enten kombineres med (naturvidenskab) Natur-geografi, på B-niveau eller (samfundsvidenskab) Psykologi, på C-niveau. Foretrækker selv BK-NG, men alle bud værdsættes. :)

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Uha med billedkunst og psyk kunne du skrive om Freuds psykoanalyse og så i billedkunsten analysere hvordan den kommer til udtryk i surrealismen.

Så er spørgsmålet om psykologi ikke optræder som humaniora i den sammenhæng.
Det må du høre dine lærere op.

Karam


Svar #2
08. februar 2010 af Jesst4r (Slettet)

Tak :) var til vejledning idag og kom frem til nøjagtig det du skrev. Fordi BK hører under humaniora, så var det passende at psykologi kom under naturvidenskab og der skulle jeg komme ind på noget med neuropsykologi og surrealismen skulle anses som konsekvenserne af psykoanalysen som skulle kæder det hele sammen :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af JJ-cool (Slettet)

Der er da mange muligheder - prøv med billedkunst værdisammenbruddet omkring 1. verdenskrig og kobl til samfundsfag


Svar #4
08. februar 2010 af Jesst4r (Slettet)

nej, det skal være bk og psy :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Det er også et vildt spændende emne. Held og lykke med det.

Karam


Svar #6
09. februar 2010 af Jesst4r (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2010 af dianace (Slettet)

Psykologi hører på københavns universitet til det samfundsvidenskabelige fakultet. I jeres Eksamenbeskrivelse fra ministeriet skal de to fag i AT høre til hvert sit fakultet.

Skriver du således i billedkunst og psykologi har du dermed opfyldt bestemmelserne. Det er desværre en udbredt misforståelse at psykologi hører til humaniora. Det er et samfundsvidenskabeligt fag. 

Det burde derfor ikke være nødvendigt at skrive om neuropsykologi i forhold til Freuds psykoanalyse. Men check med dine faglærer.

Diana


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Det kan være indenfor begge fakulteter på gymnasiet. Afhænger af virkeområdet.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2010 af dianace (Slettet)

Det har du sikkert helt ret i.  Jeg synes at indlægget med, hvordan psykologiske teorier er opdelt i de forskellige fakulteter på gymnasieområdet er særdeles relevant. Denne skelnen er åbenbart vigtig i forhold til AT opgaven.

Det er dog muligt, udfra denne opdeling, at diskutere om ikke de fleste psykologiske teorier kan ligge på flere af fakulteterne, som det ovenstående argument om at neuropsykologi skal kobles på psykoanalysen for at blive et naturvidenskabeligt fag.

Med andre mulige indfaldsvinkler og argumenter kan psykoanalysen sandsynligvis også indgå som et  samfundsvidenskabeligt fag. Det er værd at overveje, hvis man står og mangler et andet fag til opgaven, udover et humanistisk fag.

God fornøjelse

Diana


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Absolut. Gode ord.

Karam


Svar #11
09. februar 2010 af Jesst4r (Slettet)

på mit gym her i Fredericia, står psykoanalysen under humaniora og der har jeg allerede billedkunst, så jeg blev opfordret til at skrive om neuropsykologi så det passede til naturvidenskaben, de sagde det var nemmere end at have det som samfundsfaglig. :)

Men mit gennembrud er i første omgang Freud og psykologien generelt, men som sagt den naturvidenskabelige del er neuropsy. og surrealisterne i billedkunst som mit humnaiora, men jeg værdsætter alt hvad i skriver, AT er ikke nogen jeg glæder mig vild meget til ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2010 af JKaram (Slettet)

I kan evt. tjekke linket her ud;

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. februar 2010 af liil--PniLLe (Slettet)

altså mine vejledere gav mig lov til at skrive i psykologi om psykoanalysen under det naturvidenskabelige fakultet uden at bruge neuropsykologi. 
Skulle bare argumenterer for at Freud selv troede at han var naturvidenskabelig i hans opdagelser og at han derfor benyttede sig af naturvidenskabelig metode (observationer mm.) til at finde frem til sit gennembrud med psykoanalysen...

men det er da godt nok vildt så forvirrede vejlederne egentligt er omkring reglerne, syntes virkeligt at alle får noget forskelligt at vide på de forskellige gymnasier :) ?!?!?!!


Svar #14
21. februar 2010 af Jesst4r (Slettet)

:D det lyder da godt, måske burde jeg prøve og finde ud af om det er iorden ude ved mig, psykoanalysen kan jeg nemlig ret godt, har haft om det både i psy og nu i eng, men ja alle de forskellige regler er ret sær og forvirrende :s


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. marts 2010 af missaH (Slettet)

Hej, Hvad blev din problemformulering så ?

- jeg har samme emne, og skal have vejledning i morgen. Sidder lidt i saksen, kan ikke helt formulere det jeg vil :b


Skriv et svar til: AT 2010 emne-ideer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.