Matematik

Hjælp til ligninger

07. februar 2010 af dolleren (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har to ligninger jeg ikke lige umiddelbart kan få til at give nogen mening overhovedet !

x^2 - x - 6 = 0

og

x^2 - 20x + 51 = 0

Ligner hinanden, men fatter ingen af dem hehe. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Hvordan lyder opgaven?

Umiddelbart ligner det to andengradsligninger hvis det er en hjælp ...


Svar #2
07. februar 2010 af dolleren (Slettet)

"Løs ligningerne" står der bare ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Så bruger du bare formlen for andengradslinginer

x = -b +- (((b^2-4*a*c)^0.5)/2*a)


Svar #4
07. februar 2010 af dolleren (Slettet)

Har fundet ud af det. Det var bare noget med diskriminanten. Havde aldrig hørt om det før hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

b^2 - 4 * a * c?


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.