Matematik

funktioner- hjæælp

07. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

ax^2+4x+c har toppunkt i (-1,2), bestem c?

hvordan finder jeg ud af det..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

       T = ( t1,t2) = (t1,c-a·t12)
og
       t1 = -b/(2a) = -4/(2a) = -1


Svar #2
07. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

tak for dit svar mathon.. men når jeg kigger på min facitliste, så burde c  give 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af mathon

    t1 = -1       t2 = 2

    t1 = -b/(2a) = -4/(2a) = -1
                        -4/(-1) = 2a
                         4 = 2a
                         a = 2


    t2 = c - a·t12 = 2
           c - 2·(-1)2 = 2
           c - 2 = 2
           c = 4

 


Skriv et svar til: funktioner- hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.