Matematik

Grænseværdi om igen

07. februar 2010 af Sneakes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan det passe:

lim (3x+5) x --> 2
x = 2
f(x) = 3*2+5
f(x) = 11
 

Hvis den er korrekt, hvad gør jeg så med følgende?

lim (t(at+b)) x --> 0

lim (-8) t --> 2

Håber på lidt hjælp ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Den første er rigtig. De to andre må du omformulere...


Svar #2
07. februar 2010 af Sneakes (Slettet)

Der problemet ligger :s kan simpelthen ikke knække dem ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af sigmund (Slettet)

x indgår ikke i udtrykket t(at+b), så her er svaret t(at+b). I den anden indgår t ikke, så svaret er -8.


Svar #4
07. februar 2010 af Sneakes (Slettet)

Så der er ingen mellemregninger? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Nej. -8 er -8, uanset hvad du kommer med... t(at+b) ændres ikke, hvis du kommer med et x; kom du med et t, så var det noget andet...


Svar #6
07. februar 2010 af Sneakes (Slettet)

Mange tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Grænseværdi om igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.