Matematik

Hjælp ønskes hurtigst muligt..!

07. februar 2010 af Punjabi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa...

Jeg har prøvet at løse de nedenstående opgaver uden at komme frem til den rigtige resultat. Derfor har jeg opgivet det hele. Jeg har derfor brug for jeres assistance.

opg. 6

∫(1/2sinx - 3cosx + 8ex)dx

∫(3√x - 2/x + 5√x)dx

∫(7x2 - 3/x4 + 4/x5)dx

Tak skal i have!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Til den første opgave, skal du bruge, at en stamfkt til sinx er -cosx, en stamfkt til cosx er sinx, og en stamfkt til ex er ex. Så får du

∫(1/2sinx - 3cosx + 8ex)dx = -1/2cosx - 3sinx +8ex

Ved den næste opgave skal du benytte at en stamfkt til 1/x er lnx (den naturlige logaritme funktion), og at en stamfunktion til xa er 1/(a+1) xa+1 . Husk at √x = x1/2 og 5√x = x1/5. Vi finder nu

∫(3√x - 2/x + 5√x)dx = 3·2/3 x3/2 -2lnx + 5/6 x6/5 = 2 x3/2 - 2lnx + 5/6 x6/5

Den sidste opgave bruger samme fremgangsmåde

∫(7x2 - 3/x4 + 4/x5)dx = 7/3 x3 - 3(-3/x3) + 4(-4/x4) = 7/3 x3 + 9/x3 -16/x4
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2010 af mathon

2)   
    benyt
              ∫ n√(x)dx = 1/(n√(xn-1))


Svar #3
08. februar 2010 af Punjabi (Slettet)

Tak til jer begge to...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Svar #2 er da ikke korrekt. Højresiden i udtrykket er jo differentialkvotienten af integranden på venstre side.

Brug i stedet

n√x dx = ∫x1/n dx = n/(n+1) x(n+1)/n


Skriv et svar til: Hjælp ønskes hurtigst muligt..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.