Matematik

eksponentiel vækst

08. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har her en opgave som jeg håber der er en der vil hjælpe mig med:

En eksponentielt aftagende funktion f er bestemt ved:
f(x)=14,5 * 0,93^x
 

jeg ved at halveringskonstanten er 9,55.

Beregn hvor mange procent f(x) bliver reduceret med, hvis x gives en tilvækst på 6.

Beregn den tilvækst x skal gives, for at f(x) reduceres med 70 %.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

    y2/y1 = aΔx

   (y2-y1)/y1 = (aΔx - 1)

   Δy/y1 = (0,936 - 1) = -0,35301 = - 35,301%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af mathon

    0,93Δx - 1 = -0,70

    0,93Δx = 0,3

    ln(0,93)·Δx = ln(0,3)

    Δx = ln(0,3)/ln(0,93) ≈ 16,6


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.