Dansk

Dansk stil. Grammatik. Hjælp.

08. februar 2010 af Fakf (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Har en dansk stil til onsdag, jeg er ikke gramatik ørn, så vil i ikke hjælpe mig? Tak på forhånd (';


Stilen:
 


Musikken kalder …

Musikken betyder meget for en masse mennesker, den styrer vores følelser. En rytme og en tekst kan styre om vi skal være glade, irriteret, lettet, sentimentale. Hvorfor har musikken den slags indflydelser på os?

Jeg var til en Meat Loaf koncert, med min far og Helena. Helena og jeg stod oppe foran, jeg kunne se mit elskede idol, Meat Loaf, han var lige der! Pludselig fik jeg en serie flashbacks, jeg så mig selv sidde ved siden af min far i bilen, og synge Bat Out of Hell for fuldkraft. Jeg huskede den gang, jeg sad hjemme foran klaveret, og øvede mig i at spille hans sange. Og nu stod han der lige foran mig, ham som havde betydet alt for mig, ham som havde givet mig fantastiske minder med min elskede far. Det føltes som en del af min barndom som stod der og sang til mig! Jeg fik et utrolig kik, alt var så stort, musikken brølede ud af højtalerne, jeg stod der med min veninde, jeg så mine barndomsminder for mig. Jeg har aldrig haft ligene oplevelse med musik.
Musik er mit rusmiddel! Musik er mit hjælpemiddel! Jeg spiller ikke selv, men når jeg hører den, suger den alligevel mine følelser til sig, den suger dem ud af min krop og mit hoved.

”Ive got soul but im not a soldier” synger forsangeren i The Killers. Den tekst kan tolkes på så mange måder. Jeg ved ikke hvordan, jeg skal tolke det, men alligevel er der noget der taler til mig, noget der gør, at jeg må høre den sang igen og igen. Der er noget i den sang som giver mig lyst til, at smide alt hvad jeg har i hænderne, løbe uden for og bare danse rundt under den blå himmel.

Jeg sidder lige nu og lytter til sangen, jeg lader min fantasi løbe løbsk. Udenfor er himlen skyet og grå. Træerne står nøgent og grå brune, det er som om hele verden er sort hvid, men som sangen bryder frem for alting farve, små lysegrønne blade vokser frem på træerne, solen slår skyerne i stykker, den skinner fra den smukkeste blå himmel. Børnene styrter ud af de kedelige grå klasse lokaler og danser rundt under solen, smiler og griner. Ingen føler sig udenfor, ingen bliver mobbet, verden er fuld af kærlighed. For som han selv synger: ” While everyone’s lost the battle is won. With all these things that I’ve done” oversat: Mens alle tabte, er slaget vundet, med disse ting, som jeg her gjort.
Jeg elsker den sætning, jeg ved ikke hvad der er ved den. Jeg føler mig bare dragen af det, selvom man ved første indtryk har tabt, kan kampen alligevel være vundet fordi man har gjort de rigtige ting.

Nogen sange påvirker bare en så meget. Jeg har taget mig selv i, at tude over en sang fordi den var så smuk eller fordi jeg forbandt den med en oplevelse fra mit eget liv. Det er altså underligt, det er jo bare en sang.

Når man er forelsket har man tendens til, at høre romantisk musik, når man er deprimeret lytter man til mere depressiv musik, det kommer an på hvilken sindstilstand man befinder sig i.
Når man er forelsket og lytter til romantisk musik, bliver verden lyserød og tankerne løber af med en, det er rart.
Når man er deprimeret, eller bare har en dårlig dag, og man lytter til depressiv musik, sidder man og tænker: ”Ja, sådan har jeg det også!” det er som om musikken forstår en når ingen andre gør.

Først troede egentlig jeg var til rock, men det er senere gået op for mig, at jeg ikke kun er til rock. Jeg er lidt til det hele, det kommer an på budskabet i sangen, de følelser den bringer op i mig. Musikken er utrolig vigtig for alle os teenager, for vi får vores følelser ud på en anden måde end hvis vi snakker om dem.

Jeg kan huske da Michael Jackson døde, man så billeder fra alle steder rundt om i verden, mennesker der græd. Mennesker der ikke en gang kendte manden, men hans musik havde bare sat stort indtryk på dem. Jeg forstod det ikke, men det gør jeg nu. Jeg kan forstå at de er kede af tabet af manden, af tabet af hans musik, han var kongen af pop og det er aldrig set en musiker som ham før eller efter.

Den følelse af, at man bare ikke kan få sine tanker ud af hovedet? Man ved hvad man vil sige, men man kan ikke? Så sætter man lige en sang på, og så ryger alle tanker ud af hovedet. Hænger som små bobler i luften, man kan tage fat i, proppe dem ned på papiret og så står der lige det man vil sige, jeg elsker den følelse. Jeg har det sådan lige nu, det er egentlig underligt, at fortælle om, men se nu bare det var musikkens skyld.
Hvad skulle vi uden musikken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Her er nogle rettelser, håber du kan bruge det :)

Musikken kalder …

Musikken betyder meget for en masse mennesker, den styrer vores følelser. En rytme og en tekst kan styre vores glæde, irriteret, lettet, sentimentale. Hvorfor har musikken den slags indflydelser på os?

Jeg var til en Meat Loaf koncert, med min far og Helena. Helena og jeg stod oppe foran, jeg kunne se mit elskede idol, Meat Loaf, han var lige der! Pludselig fik jeg en serie flashbacks, jeg så mig selv sidde ved siden af min far i bilen, og synge Bat Out of Hell for fuldkraft. Jeg huskede den gang, jeg sad hjemme foran klaveret, og øvede mig i at spille hans sange. Og nu stod han der lige foran mig, ham som havde betydet alt for mig, ham som havde givet mig fantastiske minder med min elskede far. Det føltes som en del af min barndom som stod der og sang til mig! Jeg fik et utroligt kik, alt var så stort, musikken brølede ud af højtalerne, jeg stod der med min veninde, jeg så mine barndomsminder for mig. Jeg har aldrig haft lignende oplevelser med musik.
Musik er mit rusmiddel! Musik er mit hjælpemiddel! Jeg spiller ikke selv, men når jeg hører den, suger den alligevel mine følelser til sig, den suger dem ud af min krop og ud af mit hoved.

”Ive got soul but im not a soldier” synger forsangeren i The Killers. Den tekst kan tolkes på så mange måder. Jeg ved ikke hvordan, jeg skal tolke det, men alligevel er der noget der taler til mig, noget der gør, at jeg må høre den sang igen og igen. Der er noget i den sang som giver mig lyst til, at smide alt hvad jeg har i hænderne, løbe uden for og bare danse rundt under den blå himmel.

Jeg sidder lige nu og lytter til sangen, jeg lader min fantasi løbe løbsk. Udenfor er himlen skyet og grå. Træerne står nøgne og er brune, det er som om hele verden er sort og hvid, men som sangen bryder frem, får alt farve, små lysegrønne blade vokser frem på træerne, solen slår skyerne i stykker, den skinner fra den smukkeste blå himmel. Børnene styrter ud af de kedelige grå klasselokaler og danser rundt under solen, smiler og griner. Ingen føler sig udenfor, ingen bliver mobbet, verden er fuld af kærlighed. For som han selv synger: ” While everyone’s lost the battle is won. With all these things that I’ve done” oversat: Mens alle tabte, er slaget vundet, med disse ting, som jeg her gjort.
Jeg elsker den sætning, jeg ved ikke, hvad der er ved den. Jeg føler mig bare dragen af det, selvom man ved første indtryk har tabt, kan kampen alligevel være vundet fordi man har gjort de rigtige ting.

Nogle sange påvirker en meget. Jeg har taget mig selv i at tude over en sang, fordi den var så smuk eller fordi jeg forbandt den med en oplevelse fra mit eget liv. Det er underligt, da det bare er en sang.

Når man er forelsket har man en tendens til at høre romantisk musik, når man er deprimeret lytter man til mere depressiv musik, det kommer an på hvilken sindstilstand man befinder sig i.
Når man er forelsket og lytter til romantisk musik, bliver verden lyserød og tankerne løber af med en, der har det rart.
Når man er deprimeret, eller bare har en dårlig dag, og man lytter til depressiv musik, sidder man og tænker: ”Ja, sådan har jeg det også!” det er som om musikken forstår en, når ingen andre gør.

Først troede jeg, at jeg egentlig var til rock, men det er senere gået op for mig, at jeg ikke kun er til rock. Jeg er lidt til det hele, det kommer an på budskabet i sangen, de følelser den bringer op i mig. Musikken er utrolig vigtig for alle os teenager, for vi får vores følelser ud på en anden måde end, hvis vi snakker om dem.

Jeg kan huske da Michael Jackson døde, man så billeder fra alle steder rundt om i verden, mennesker der græd. Mennesker der ikke engang kendte manden, men hans musik havde bare påvirket os. Jeg forstod det ikke, men det gør jeg nu. Jeg kan forstå at de er kede af tabet af manden, af tabet af hans musik, han var kongen af pop og der er aldrig set en musiker som ham før eller og måske efter.

Den følelse af, at man bare ikke kan få sine tanker ud af hovedet? Man ved hvad man vil sige, men man kan ikke? Så sætter man lige en sang på, og så ryger alle tanker ud af hovedet. Hænger som små bobler i luften, man kan tage fat i, proppe dem ned på papiret og så står der lige det man vil sige, jeg elsker den følelse. Jeg har det sådan lige nu, det er egentlig underligt, at fortælle om, men se nu bare det var musikkens skyld.
Hvad skulle vi uden musikken?


 


Svar #2
08. februar 2010 af Fakf (Slettet)

1000 tak :D  Det lyder meget bedre nu (:

Hvad synes du ellers om min essay?


Skriv et svar til: Dansk stil. Grammatik. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.