Matematik

løs ligning

08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvordan løser jeg denne ligning via solve     3 · 22x - 7 · 2x - 4 = 0

solve = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 x=1/13


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af Zord (Slettet)

I hvilket program/hvilken lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af Svensi (Slettet)

På lommeregner skal man skrive:

Solve(3 * 22x - 7 * 2x - 4 = 0,x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af Svensi (Slettet)

og komma'et imellem 0 og x skal være det store komma


Svar #5
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

så siger den at det bliver Solve(52*x-4 = 0, x)

er det så svaret eller ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Hvad er det for et program/lommeregner?

svaret er en værdi for x


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2010 af Anonymious (Slettet)

Jeg er ikke helt klar over hvilket program du har tænkt dig at bruge til at regne det ud, men i Mathcad indtastes ligningen (husk at det skal være den fede = (knappen hedder "Equal to")) , hvorefter du trykker på knappen med pilen til højre for en sort prik (knappen hedder "Symbolic Keyword Evaluation"). Skriv så "solve,x" og tryk til sidst på "enter". Så skriver den at det giver 1/13, men vi vil gerne have resultatet som et almindeligt tal, og ikke et nyt regnestykke, så regn bare 1/13 ud, hvilket giver 0,077.


Svar #8
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

bruger maple ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 solve(52*x-4=0,x);


Svar #10
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg startede med at skrive det her på maple:

Solve(3 * 22x - 7 * 2x - 4 = 0,x)

så fik jeg resultatet :

solve(52*x-4=0,x);

hm


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 du skal skrive solve med små bogstaver. Du skal skrive gangetegn mellem 22 og x og mellem 2 og x


Svar #12
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

undskyld jeg har skrevet ligningen forkert ,s

den hedder rigtig.

3 · 22x - 7 · 2x - 4 = 0

sådan er ligningen ,s  hvordan løser jeg den i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 solve(3*2^(2*x)-7*2^x-4=0,x);


Svar #14
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

kan det godt passe at det giver et helt vildt sindssygt tal med kvadratrod og ln osv.


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 ja

du kan få det lidt pænere hvis du skriver

restart:
solve(3*2^(2*x)-7*2^x-4=0,x);
simplify(%[1]);
simplify(%%[2]);
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er du sikker på at ligningen ikke hedder

3 · 22x - 7 · 2x + 4 = 0  ?

Hvis du sætter y = 2x, har du en 2.-gradsligning i y:

3y2 - 7y + 4 = 0, der har rødderne y = 4 og y = 3. Den oprindelige ligning, som jeg skrev den her, har så løsningen

x = 2 og x = log3 / log2

Hvis vi i stedet holder fast ved -4 i ligningen, bliver rødderne i y-ligningen

y = (7±√97)/2, og dermed

x = log y / log2 = log((7±√97)/2) / log2


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ups, jeg glemte at dividere med 3, koefficienten til y2, så ligningen

3y2 - 7y + 4 = 0    har rødderne y = 4/3 og y = 1, og den oprindelige ligning har så løsningen

x = (log4 - log3)/log2   og x = 0

Hvis vi i stedet holder fast ved -4 i ligningen, bliver rødderne i y-ligningen

y = (7±√97)/6, og dermed

x = log y / log2 = log((7±√97)/6) / log2


Svar #18
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

ja det skal være -4 , men hvordan løser jeg ligningen med log  ved hjælp af cas program ? altså ved at anvende solve


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.