Matematik

Kuglen K.

09. februar 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder,

Gør rede for, at punktet P (2,-6,9) tilhører kuglen K.

Jeg har fundet ligningen til kuglen. Og jeg sætter punktet P ind i ligningen i x, y og z's plads.

Men jeg får resultatet 7 ,

da radius i ligningen var 5^2

Hvordan kan jeg så vide, at den tilhører kuglen K, da jeg får et større resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis punktet ikke tilfredsstiller kuglens ligning, så ligger punktet ikke på kuglen. Måske er din ligning for kuglen forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

7 er mindre end 5^2


Svar #3
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Nej ligningen er korrekt. Min lærer har kigget på det.

Når ja,7 er mindre end 5^2.

Men tilhører punktet P så kuglen K ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

det kommer jo an på om radius virkelig er 5^2?? prøv at skrive din kugels ligning


Svar #5
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Opgaven hed:

I et koordinatsystem i rummet er givet et punkt C(2,-3,5)

Bestem en ligning for den kugle K, der har radius 5 og centrum i C.

ligningen for kuglen k:

(x-2)^2 + (y+3)^2 + (z - 5) ^2 = 5^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og i det udtryk indsætter du så dit punkt P(2, -6, 9), så får du

02 + 32 + 42 = 52

Det er da helt i orden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

okay dvs. du har en ligning der hedder:

(x-2)^2 + (y+3)^2 + (z - 5) ^2 = 25

punktet (2,-6,9) indsættes og du får derved:

(2-2)^2 + (-6+3)^2 + (9 - 5) ^2 = 0 + 9 + 16 = 25

derved tilhører punktet (2,-6,9) kuglen K.

Er det forståeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

du får altså ikke 7 nogen steder, det er en regnefejl


Svar #9
09. februar 2010 af sssl (Slettet)

Når okay.

Ja.

Jeg troede det var - 9 og ikke 9.

Men tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

det var så lidt


Skriv et svar til: Kuglen K.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.