Matematik

Nulpunkter? HOWW

10. februar 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde nulpunkter for denne funktion ''f(x) = 1/3 x^(2 )- x^(2 )– 8x'' , men jeg er kommet helt ud af den???? hvordan fortsætter jeg her?


1/3 x^(2 )- x^(2 )– 8x = 0


x(1/3– 8) = 0


x = 0 eller 1/3– 8 = 0 ????????????

(1/3 = en tredjedel )
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

har du ikke potenseksponentfejl?

  


Svar #2
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

hvorhenne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2010 af mathon

''f(x) = 1/3 x^(2 )- x^(2 )– 8x''          du har x2 begge steder


Svar #4
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Jo det er rigtig... min fejl. det ser så sådan her ud...... :

x(1/3x - x - 8)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2010 af mathon

skal der ikke stå

                f(x) = (1/3)x3- x2 - 8x ?


Svar #6
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Nu er jeg forvirret. .. hvordan finder jeg nulpunkter for den funktion: f(x) = 1/3 x^(2 )- x^(2 )– 8x


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2010 af sHastrup (Slettet)

Hvis funktionen er, som du selv skriver, f(x)= x(1/3x - x - 8)=x*(-2/3x-8) er nulpunkterne bare hvor funktionen giver 0. Dvs. x=0 eller -2/3x-8=0 <=> x=-12


Svar #8
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

funktionen er  :    x = 0 eller 1/3 x^2–x- 8 = 0   .... skrev forkert før :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. februar 2010 af mathon

så blev der facon på det

             f(x) = y = (1/3)x2 - x - 8

             f(xo) = 0 = (1/3)xo2 - xo - 8                  d = (-1)2 - 4·(1/3)·(-8) = (35/3)

            xo = (-(-1) ± √(35/3))/(2/3)

           xo = (3/2)·(1 ± √(35/3))

            


Svar #10
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Har du en mail? jeg har prøvet at regne det nu. men kan ikke uploade herinde. hvis du vil se om det er rigtig :)


Skriv et svar til: Nulpunkter? HOWW

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.