Matematik

Funktionens kontinuitet og diffrantiabelitet..

10. februar 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg skal afgøre om hvilke intervaller (tilhørende ]-3;3[ ) en funktion IKKE er kontinuert i og hvilke den IKKE er differantiabel i..

- men jeg har svært ved at forstå den, selvom den burde være ret simpel..

I følge mig selv, er den ikke kontinuert i x= -1

og ikke differantiabel i x=-3, x=0 og x=3

men er usikker, er der nogen der kan hjælpe?

(jeg har vedlagt grafen, da der ike var opgivet forskrift for den, men det er den samme som opg. 1,177 i eksamensopgaver i mat... )

p.f.h. Tak :)

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af peter lind

Hvis jeg forstår din graf korrekt er funktionen ikke defineret i -3, -2 og 3 og derfor heller ikke kontinuert i disse punkter.  funktionen er ikke differentiabel i de punkter hvor kurver knækker og hvor den ikke er kontinuert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er defineret i -2, men ikke i -3 og 3, så derfor tales der også kun om det åbne interval ]-3, 3[ i opgavens formulering.

Funktionen er ikke kontinuert i -2 og -1.

Funktionen er ikke differentiabel i -2, -1, 0, og 1. Dog kan man sige, at funktionen er differentiabel fra venstre og fra højre i -2 med samme grænseværdi fra både venstre og højre.


Svar #3
16. februar 2010 af bolani (Slettet)

til #2 - Tak, det viste sig faktisk også at det var det rigtige - har lige fået opgaven tilbage...


Skriv et svar til: Funktionens kontinuitet og diffrantiabelitet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.