Matematik

Løs ligningen i intervallet x ε (0,2π):

11. februar 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan en hjælpe mig med at løse opgaven :)

Ogaven 1

Løs ligningen i intervallet x ε (0,2π):

a) 3cos(x) = 1,47

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

    cos(x)  = 0,49
         hvoraf
                   cos(xo) = cos(2π-xo) = 0,49 ⇒ xo = cos-1(0,49) = 1,05871
                   (2π-xo) = 2π-1,05871 = 5,22448


Svar #2
11. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

okay men hvordan fik du lige det der cos(x) = 0,49


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af mathon

    3·cos(x) = 1,47

    cos(x) = (1,47/3) = 0,49


Svar #4
11. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

Dvs.

Man kan godt stille det sårn op?

3·cos(x) = 1,47

cos(x) = (1,47/3) = 0,49

cos(xo) = cos(2π-xo) = 0,49 ⇒ xo = cos-1(0,49) = 1,05871
(2π-xo) = 2π-1,05871 = 5,22448


Svar #5
11. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2010 af mathon

Ja


Skriv et svar til: Løs ligningen i intervallet x ε (0,2π):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.