Matematik

bestemmelse af tangent ligning

11. februar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

Jeg har funktionen   f(x) = (x2 - x - 2 ) / (2x - 6 )

spørgsmålet er :

h) Bestemmelse af en tangent ligning i punktet P(2,f(2))

og jeg skal løse det i et cas program, men hvordan gør jeg det ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Marjo (Slettet)

Cas program? Du kan, hvis du har programmet, bruge TI-interactive?

Ellers regne det selv ved at bruge følgende:

(y-y0) = a(x-x0)

Du får angivet et punkt, som her er x0= 2

men start med at finde f '(x), hvorefter du kan beregne a ved at indsætte x0 på x's plads.

til sidst finder du y0 ved at indsætte din x0-værdi i f(x) og så kan du indsætte både a, y0 og x0 i formlen ovenover.

håber du kan bruge det til noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2010 af mathon

     f '(x) = (x-1)(x-5)/(2(x-3)2)      x≠3

     f '(2) = (2-1)(2-5)/(2(2-3)2) = 1·(-3)/(2·1) = -3/2 = -(3/2)

     f(2) = (22 - 2 - 2 ) / (2·2 - 6) = 0/(-2) = 0

indsæt i tangentligningen


Svar #3
11. februar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

jeg skal gøre det i maple,  man kan gøre det meget simpelt via programmet.

men hvad skal jeg skrive for at finde tangent ligningen hm ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2010 af mathon

skriv tangentligningen


Svar #5
11. februar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

jamen kan man ik skrive noget, hvor den selv regner tangentligningen ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2010 af mathon

...det bør du selv kunne


Svar #7
11. februar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

jeg er ikke speciel god til maple endnu, men vi har fået af vide at hele afleveringen skal laves via maple og ikke i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2010 af mathon

tangentligning i (2,0)

   y = -(3/2)(x-0) + 0

   y = -(3/2)x            har du så til kontrol af din maple-beregning


Svar #9
11. februar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

ja, men ved ikke hvordan jeg kan få det til det resultat på maple ,s det gider ik med mig :s


Skriv et svar til: bestemmelse af tangent ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.