Fysik

Mundingshastighed i skråt kast

11. februar 2010 af iinfinity (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har højden en kugle når til 87,3 cm kan man så ikke udregne mundingshastigheden således da man ved at kinetisk energi omsættes til potentiel energi:

v0=mundingshastighed

½mv0^2=mgh
v0=√2gh ?v0=√(2*9,82 m/s^2 *0,873) m=4.14074≈4 m/s

på forhånd tak for hjælpen :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 har ikke tjekket dine beregninger, men ideen er lige i øjet


Svar #2
11. februar 2010 af iinfinity (Slettet)

okay men man kan jo også sige

v= delta(s)/delta(t)
v=strækning/tid
 det giver også hastigheden jo :D


Men hvis du går ud fra mine tidligere beregninger er rigtige så er den der formel også rigtig hvis man isolerer v0?

½mv0^2=mgh
v0=√2gh ?v0=√(2*9,82 m/s^2 *0,873) m=4.14074≈4 m/s

Den anden giver bare 4,10 m/s så det er jo også omtrent det samme :D men hvilken vil du sige er mest præcis?
Du skal jo tænke på den med strækning/hastighed ((( der har jeg jo en masse værdier for v0y og v0x og taget gennemsnit)))) - og det er vel mest upræcist?

TAK FOR HJÆLPEN I HVERTFALD ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Kommer vel an på om dine målepunkter er eksperimentielle eller givet for et ideelt system. For ellers bør begge metoder være lige præcise. Der vil kuglen accelere konstant i lodret retning og holde konstant hastighed i vandret retning. Men jeg vil synes at energibetragtningen er det oplagte valg


Svar #4
11. februar 2010 af iinfinity (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af hjæææælp (Slettet)

jegergladidag

tak for hjælpen med indlægget:)


Skriv et svar til: Mundingshastighed i skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.