Matematik

Parabler, negative - positive tal

12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

 Hej

Jeg er har fået en opgave som lyder således:

1) Skitser en parabel hvor alle værdier (a,b,c og d) er negative.
2) Skitser tilsvarende en parabel hvor alle værdier (a,b,c og d) er positive.
 

den første, der kan da ikke være en parabel hvis d skal være negativ vel?

nummer 2, har en parabel, hvor alle tal er positive, nulpunkter?

tak på forhånd til dem er svarer :)


Svar #1
12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

 en lille tilføjelse, skal skrive afleveringen færdig i aften, så tøv ikke med at svare :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at d er diskriminanten, d = b2 -4ac ? Hvorfor kan du ikke have en parabel, hvis d < 0 ? Det kan du da sagtens, der er bare ikke nogen nulpunkter, så parabelen skærer ikke x-aksen.


Svar #3
12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

 ja d = b^2 -4ac

okay, kan godt se hvad du mener.

men hvad med nummer 2? har en parabel nulpunkter, hvis a, b, c og d er positive alle sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af nulpunkter afhænger kun af d. Hvis d > 0, er der 2 nulpunkter, hvis d = 0, rører parablen x-aksen, og der er netop eet nulpinkt, og hvis d < 0 er der ingen nulpunkter.


Svar #5
12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

 det er bare, når jeg sætter min ligning ind på min lommeregner, hvor alle tallene er positive i lingingen, for jeg en parabel som ikke rører x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men du sætter jo kun a, b, og c ind i din regner. Er du sikker på, at d også er > 0 ? Du kan jo godt vælge a, b, og c alle > 0, og så få d < 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Glem lommeregneren. Det er mere en teoretisk opgave.

a er positiv så benene vender opad

b er positiv, det betyder at når funktionen rammer y - aksen, vokser den så det meste af grafen er på venstre side af y aksen.

c er positiv så der er tale om en funktion der skære y aksen i y>0  dvs. over 1. aksen

 Og d er positiv. Så grafen har 2 skæringspunkter med x aksen.

Grafen: Den er aftagende i venstre side af y aksen, den skære x aksen i venstre side har et minimum, vokser og skære x aksen igen. ALT dette i venstre side af y aksen. Efter 2. gang rammer den y aksen i y>0 og vokser uendeligt.

Jeg håber det gav mening, ?


Svar #8
12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

...


Svar #9
12. februar 2010 af heyhey25 (Slettet)

 hvad mener du med "c er positiv så der er tale om en funktion der skære y aksen i y>0 dvs. over 1. aksen"?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Det betyder bare, at grafen og y - aksen skærer hinanden i et tal der er større end y = 0 og x = 0 da c, skæringspunktet med y aksen hvor x = 0, er positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2011 af marielouisehelevlisby (Slettet)

 kan du komme med skitserne af parablerne? Jeg sidder med samme opgave..


Skriv et svar til: Parabler, negative - positive tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.