Matematik

Hjælp Haster !! - afstand fra Punkt til punkt

12. februar 2010 af Larsandersen (Slettet)

En landmåler ønsker at bestemme afstanden mellem to punkter A og B. Der ligger hver sin side af en bygning. Fra punktet C måler han 67m til punktet A og 85m til punktet B. vinklen mellem sigtelinjerne fra C er 72grader.

find afstanden mellem A og B

kan simpelthen ikk løse den her har prøvet alt muligt. :S...

Please hjælp hurtigst muligst!

mvh.

Lars A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af mathon

tegn og forstå det

      indse at du som værktøj kan benytte cos-relationen
      på formen:
                     c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)
 


Svar #2
12. februar 2010 af Larsandersen (Slettet)

 er lost :S ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af mathon

...har du tegnet?


Svar #4
12. februar 2010 af Larsandersen (Slettet)

 Ja, men kan stadig ikk finde ud af det :S:S 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2010 af mathon

A ligger på den ene side af huset
B på den anden side af huset

C tegnes et godt stykke fra husets ene gavl.

Fra C til A tegnes et linje stykke med længden b = 67 m
Fra C til B tegnes et linje stykke med længden a = 85 m. Disse kaldes sigtelinjer

Vinklen mellem sigtelinjerne - dvs vinkel C -  er 72º
 

..og hvis du så ellers kan erindre cos-relationen........


Svar #6
12. februar 2010 af Larsandersen (Slettet)

 det har jeg gjort, men hvaa gør jeg så efter :S er heelt lost seriøst, og tusind tak for din hjælp, og at du gider at skrive det for mig!..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2010 af mathon

...mon ikke en lille quick-repetion af cos-relationen ville være momentant gavnlig?  :-)


Svar #8
12. februar 2010 af Larsandersen (Slettet)

jamen jeg har prøve lige nu :D det er derfor :S 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2010 af mathon

...og må så ikke modtage hjælp!


Skriv et svar til: Hjælp Haster !! - afstand fra Punkt til punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.