Fysik

TRYK

13. februar 2010 af Saraoa (Slettet)

Hej alle. Nogle der kan hjælpe mig med følgende tryk-opgaver? mvh. Sara 

2. Hvor stort er trykket i bunden af Atlanterhavet i 4000 meters dybde? En frømand kan tåle et overtryk på 3 atm. Hvor dybt kan han dykke?

3. Vi tænker os en lodretstående cylinder med et gnidningsfrit stempel, som er belastet med et lod. Stemplets diameter er 3,5 cm. Tyngdekraften på lod og stempel beviser, at trykket i luftarten under stemplet er Pa. Rumfanget er 0,25 liter og temperaturen er 22 grader


Hvor mange mol gas er der i cylinderen?
Hvad er massen af lod og stempel?
Temperaturen hæves til 57 grader C.
Hvad er rumfanget nu?
Hvor meget hæver stemplet sig?

4. En stålflaske med hydrogen rummer 20 liter. Trykket i flasken er 300 atm. Hvor mange mol H2 er der i flasken?
Beregn hydrogenets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af Jerslev

#0: Har du selv et forslag til opgaverne? Tanker omkring hvilke formler du skal bruge og lign.?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

2) Bestem tyngden af en vandsøjle med grundflade 1m2 og højde = vanddybden. Og husk, at der en 1 atm luft ovenover havoverfladen.

3, 4) Brug PV/T brøken.


Svar #3
13. februar 2010 af Saraoa (Slettet)

 til 3, 4) du mener P = V / T brøken??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2010 af mathon

                  n = (p·V)/(R·T)


Skriv et svar til: TRYK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.