Matematik

Lille opgave hjælp - hastigt !

15. februar 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan nogen hjælpe med denne lille opgave hastigt da det er til i morgen .. Jeg har svært ved at finde ud af hvad jeg skal .. men den handler vist noget om guldins regler

Vedhæftet fil: matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Lad omkredsen af trekanten være s og "massemidtpunktet" være cm. Så er overfladearealet af det legeme, der fremkommer, når du drejer trekanten 360 grader om y-aksen, givet ved

O = 2π*s*cm,

hvor s = |AB| + |BC| + |AC| og cm = ( (xA + xB + xC)/3 , (yA + yB + yC)/3 ).

Volumen af legemet er givet ved

V = 2π*A*cm,

hvor A er arealet af trekanten og cm er som før. A beregnes nemmest vha. vektorregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Jeg har en rettelse. Det er ikke hele cm, der skal ganges på i formlerne, men kun x-koordinaten for cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Til opgave 2.

Du skal bestemme rumfanget af ringene ved brug af Guldins 2. regel (den om volumen). Prøv at tænke lidt selv før jeg giver dig svaret.

Jeg kan lægge til, at i den engelsksprogede litteratur kaldes de to regler for "Pappus' centroid theorems", efter den græske matematiker Pappus af Alexandria, der levede fra omkring 290 til omkring 350. I det kontinentale Europa kaldes de to regler dog for Guldins regler, efter den Schweiziske jesuitiske præst Paul Guldin, der levede fra 1577 til 1643. Man har ment, at Guldin genopdagede en sætning, som Pappus allerede havde formuleret, men dette er blevet tilbagevist, idet Pappus' værker ikke indeholder sætningen.

Kilde: http://www.faculty.fairfield.edu/jmac/sj/scientists/guldin.htm


Skriv et svar til: Lille opgave hjælp - hastigt !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.