Matematik

Parameterfremstilling for en linie - opgave

16. februar 2010 af DM09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, som sikkert er meget banal - jeg ved bare ikke hvordan man skal løse den.

Jeg har linien l's ligning :  6x -3y -5 = 0

Jeg skal lave en parameterfremstilling. retningsvektoren å være tværvektoren til (6 over -3), altså r = (3 over 6).

Hvordan hulen finder man punktets koordinater (x0,y0) - det er vel ikke bare et vilkårligt punkt.

Jeg kan afsløre at facit er (x over y) = (0 over -5/3) + t(3 over 6)  -  men jeg ved ikke hvordan man kommer dertil!

HJÆLP!!!???


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af peter lind

Det er faktisk ligegyldigt, hvilket punkt på linjen du bruger. I dit facit er der brugt skæringen med y aksen; men det kunne lige så godt være skæringen med x-aksen eller noget helt tredje. Normalt er det en anelse nemmere at bruge skæringen med en af kaserne, fordi det betyder at du enten skal sætte x eller y = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2010 af mathon

.


Svar #3
16. februar 2010 af DM09 (Slettet)

Mange tak!! Det har jeg virkelig kæmpet med, men det giver jo god mening. Vil det så sige at p0 altid er et vilkårligt punkt på linien når liniens parameterfremstillingen har "t tilhører mængden af reelle tal"??

Og mange tak for så hurtigt et svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2010 af peter lind

ja; men ofte vil man vælge et specielt af bekvemmelighed grunde for eks. skæringen mellem akserne.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for en linie - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.