Matematik

HJÆLP!!! FUNKTIONER

16. februar 2010 af Devy (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)=-2x+3


a)bestem grafens skæringspunkt med hver af akserne uden brug af CAS

b)Grafen for g(x) går igennem punktet (1,5). g(x) er parallel med f(x). Bestem en forskrift for g(x)
 

hvordan gør jeg det? HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af peter lind

a) Skæringen med akserne er givet ved at x eller y er 0.

b) Linjen skal have samme hældningskvotient som den oprindelige.


Svar #2
16. februar 2010 af Devy (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2010 af mathon

a)
     skæring med x-aksen kræver
                    y = 0

    da alle x-aksens punkter har koordinatformen (x,0)

    hvoraf
                    -2x+3 = y = 0

                    -2x+3 = 0  hvoraf du beregner skæringspunktets 1. koordinat (2.koordinaten er jo 0)
 


Svar #4
16. februar 2010 af Devy (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP!!! FUNKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.