Matematik
en Tragt (matematik)
09. februar 2005 af
fransk (Slettet)
Håber der er nogle der kan komme med lidt hjælp / hints
en tragt:
væskehøjde =25cm
Under udløbet af væsken er væskehøjden h, målt i cm, fastlagt ved:
dh/dt = -k*h^(-3/2)
t er tiden, målt i sekunder efter ventilens åbning
k er en konstant, hvis værdi afhænger af bl.a. væskens viskositet og ventilåbningens størrelse.
Det antages at k har værdien 20.
Bestem en forskrift for h som funktion af t.
Og Hvor lang tid er væsken om at løbe ud af tragten?
en tragt:
væskehøjde =25cm
Under udløbet af væsken er væskehøjden h, målt i cm, fastlagt ved:
dh/dt = -k*h^(-3/2)
t er tiden, målt i sekunder efter ventilens åbning
k er en konstant, hvis værdi afhænger af bl.a. væskens viskositet og ventilåbningens størrelse.
Det antages at k har værdien 20.
Bestem en forskrift for h som funktion af t.
Og Hvor lang tid er væsken om at løbe ud af tragten?
Svar #1
09. februar 2005 af malene (Slettet)
hej
hint til spørgsmål a):
seperation af de variable (r(t)=1)
NB: husk at vise du mu bruge seperation.
bagefter er at bare at finde ud af hvornår din nyerhvervede funkiton er lig 0
håber det var hjælp nok, ellers må du jo skrive
hint til spørgsmål a):
seperation af de variable (r(t)=1)
NB: husk at vise du mu bruge seperation.
bagefter er at bare at finde ud af hvornår din nyerhvervede funkiton er lig 0
håber det var hjælp nok, ellers må du jo skrive
Svar #2
09. februar 2005 af fransk (Slettet)
kan du ikke hjælpe lidt mere? r(t) er det dh/dt? så det hedder 1=-k*h^(-3/2) ?
eller?
eller?
Svar #3
09. februar 2005 af sigmund (Slettet)
Du benytter, som sagt, separation af de variable, hvorefter konstanten c (en ny konstant, der fremkommer under integrationen; ikke den i opgaven omtalte k) kan findes ud fra betingelsen h(0)=25.
Skriv et svar til: en Tragt (matematik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
