Matematik

Haster Hjælp f(x)=2x+3 finde tangenten :S

19. februar 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

F(x) er stamfunktion til f(x) = 2x + 3. Grafen for F(x) indeholder punktet (2,12).

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for F(x) i dette punkt.

Funktionen: f(x) = 2x + 3

Bestemmelse af  f´(x): f(x) = 2x + 3 ⇔ f´(x) = 2

Ligningen for tangenten: y = a • (x - xo) + yo

Nu skal jeg bruge hjælp til det sidste og lige høre om jeg har lavet det første rigtigt =)

På forhånd tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af peter lind

Hvis du ellers har skrevet rigtigt skal du ikke finde tangenten til f, men tangenten til F (dens stamfunktion ) i punktet (2,12)Du skal altså finde hældningen i punktet, hvilket er F'(2) = f(2) og dernæst bruge at linjen går igennem (2,12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2010 af Simon2 (Slettet)

 Desværre er det ikke rigtigt :)

Du skal tage udgangspunkt i funktionen F(x) og bestemme en tangent til denne i punktet (2,12). Så... Hvordan gør man normalt dette? Ja man starter med at bestemme F'(x), men da F(x) er stamfunktion til f(x), da er F'(x)=f(x), dvs. F'(x) allerede er bestemt. Vi kan altså anvende f(x) til at bestemme tangenthældningen for x=2. f(2)=7.

Tangentens ligning bliver således y=7(x-2)+12 idet tangenten får hældning 7 og punktet (2,12) ligger på tangenten.


Svar #3
19. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

hvordan får man x=2. f(2)=7.?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2010 af Simon2 (Slettet)

Væksthastigheden i 2 må også være tangentens hældning, derfor ønsker vi at bestemme f(2). f(2)=2*2+3=7


Svar #5
19. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

Hvordan kan jeg skrive det ind? :S



Skriv et svar til: Haster Hjælp f(x)=2x+3 finde tangenten :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.