Matematik

bestem populationen

19. februar 2010 af perlez (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEY -

Er der nogle som er kvikke og kan hjælpe mig med at finde løsningen til opgave a?

jeg har min formel for fordoblingskonstanten :)

Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 45000 individer i
populationen. Endvidere gælder, at populationen vokser med 2,4 % pr. år.


a) Opskriv en funktion, der beskriver sammenhængen mellem tiden (målt i år) og antallet
af individer i populationen.


b) Bestem fordoblingskonstanten

T2= log2/loga =  ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af Isomorphician

a) Hint: kig på eksponentiel udvikling


Svar #2
21. februar 2010 af perlez (Slettet)

Ekspontiel udvikling : Y= b*a^x

Men jeg ved ikke hvilke tal jeg skal indsætte...

 prøvede med Y=2,4*45000 ^x (år)

men det gav et helt forkert resultat.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af Isomorphician

f(x) = b*ax,

hvor:

b: startværdi

a: fremskrivningsfaktoren (a = (1 + r))


Skriv et svar til: bestem populationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.