Matematik

Hvor mange kilometer går der på en megameter?

20. februar 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor mange kilometer går der på en megameter ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af mathon

                1 Mm = 106 m = 103 ·(103 m) = 103 km


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2010 af ramme2 (Slettet)

1 megameter = 1 million meter = 1.000.000 m

1 kilometer = 1000 m

1.000.000/1.000 =1000   der går 1000 km til en megameter 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2010 af PeterValberg

Det der med præfikser kendes især fra computere blandt nutidens unge :-), der hjemmevant færdes rundt i Megabyte, Gigabyte og for den sags skyld Terabyte, - ikke som os andre "oldtidslevn", hvis første computer havde en ENORM harddisk med (og hold nu fast) hele 400Mbyte, - der var det overvældende antal på 4Mbyte RAM i den computer, - det var vilde sager....

1.000.000.000.000                                    1012   Tera
        1.000.000.000                                    109     Giga
                1.000.000                                    106     Mega
                        1.000                                    103     kilo
                                1                                    100     (enheden)
                                0,001                            10-3    milli
                                0,000.001                    10-6    μ (mikro)
                                0,000.000.001            10-9    nano
                                0,000.000.000.001    10-12  pico

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Aii, min første computer havde en enorm harddisk på 20 Mb og en RAM på 1 Mb ; men den var også ret avanceret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2010 af PeterValberg

Hold da op, hvis vi fortalte det til de unge mennesker i dag, så ville de helt sikkert kigge på os i vantro og slå en kæmpe latter op (lol - tror jeg det hedder i det moderne sprogbrug)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2010 af keg (Slettet)

Den første IBM jeg sad ved først i firserne stod der 56KB oppe i højre hjørne. Jeg kan huske jeg i Basic skulle programmere vores logo, men det havde den alligevel ikke kræfter til


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2010 af NejTilSvampe

 Ja nu om dage har vi lommeregnere og digitalure med mere juice i :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2010 af PeterValberg

Når vi så er ved det der med "de gamle dage" contra nutiden, så vil jeg lige afslutningsvis nævne, at vi end ikke havde TV i mit barndomshjem, det var noget vi først fik, da mine forældre ikke længere ville være bekendt, at jeg gik over til naboerne i december og så julekalender :-) det var dengang....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvor mange kilometer går der på en megameter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.