Kemi

500 mL pufferopløsning, der indeholder NH3 (0.200 M) og NH4Cl(0.100M)

21. februar 2010 af annarømer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man har 500 mL pufferopløsning, der indeholder NH3 (0.200 M) og NH4Cl(0.100M)
a) Beregn pH i pufferopløsningen
b) Beregn pH-ændringen efter tilsætning af 20 mL 0.100 M NaOH.
c) Hvad ville pH være, hvis de 20 mL 0.100 M NaOH i stedet var tilsat 500 mL vand.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

                         NH4+ +   H2O  <--->   NH3  +  H3O+ 

a)                      pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log(cb/cs) = 9,25 + log(0,2/0,1) = 9,6


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=808469


Skriv et svar til: 500 mL pufferopløsning, der indeholder NH3 (0.200 M) og NH4Cl(0.100M)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.