Kemi

Omregning fra mol til gram

22. februar 2010 af Dina1982 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med kemi, og skal for eksempel finde ud af hvor mange gram 1 mol cl2 vejer.

jeg er med på at 1 mol = 6.02 x 1023 (avogados tal)

Så kigger jeg i mit periodiske system og finder cl, atom massen er 35,45

Hvordan udregner jeg så resten nu? Håber nogle kan hjælpe og skære det ud i pap for mig

//venligst Dina


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af mathon

M(Cl2) = 2·(35,453 g/mol) = 70,906 g/mol

({M} u)/atom = ({M}·{NA} u)/mol = ({M}·({NA} u))/mol = ({M}·g)/mol

......................

   atommasseenheden, 1u, er praktisk defineret ud fra:
                                                                                   1 g = {NA} u
                 


Svar #2
22. februar 2010 af Dina1982 (Slettet)

1000 tak skal du have :-)


Svar #3
22. februar 2010 af Dina1982 (Slettet)

Nu jeg er ved det, har jeg faktisk et spørgsmål mere. Hvis jeg skal finde ud af hvor mange 0,2 mol Li I (stort i til sidst) vejer i gram?

det er vel så Lithium og Iod... 6,95 og 126,90 er deres atommsasseenhed. plusser jeg dem så bare sammen? og hvad dividerer jeg med for at få 0,2 mol i gram?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2010 af mathon

1 mol LiI har massen (6,941 + 126,900) g = 133,841 g

0,2 mol LiI har massen 0,2·(133,841 g) = 26,7682 g


Svar #5
22. februar 2010 af Dina1982 (Slettet)

endnu en gang tak, tror endelig jeg har fattet det :-)


Skriv et svar til: Omregning fra mol til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.