Matematik

Skæringspunktet ved hjælp af logaritmer

22. februar 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej
 

Opgaven lyder: Graferne for de eksponentielle udviklinger f(x) = 6 * 0,65^x og g(x) = 1,5 * 1,75^x skærer hinanden i et punkt i 1. kvadranten.

Beregn skæringspunktet i hånden vha. logaritmer.

Jeg har fundet x-værdien som er 1,39973 men hvordan finder jeg y-værdien?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af mathon

     y = 6·0,651,39973       eller              y = 1,5·1,751,39973


Svar #2
22. februar 2010 af Pigemus (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Skæringspunktet ved hjælp af logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.