Matematik

Utrolig nem ligning

22. februar 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja hej, jeg føler mig utrolig dum lige nu, men jeg kan simpelthen ikke løse denn ligning:

Jeg har differentieret den fra f(x)=lnx-3x,   x>0 til f(x)=1/x-3.

Men hvordan løser jeg ligningen 1/x-3? Jeg får den til 1/-3, som virker utroligt forker i mit tilfælde

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Isomorphician

Det kommer an på hvad den skal være lig med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har fundet f'(x) = 1/x - 3 ud fra det givne funktionsudtryk. Du forsøger åbenbart at løse ligningen f'(x) = 0, altså

1/x - 3 = 0, altså 1/x = 3 (det tal, hvis reciprokke er 3)


Svar #3
22. februar 2010 af buddhisme (Slettet)

lig med 0


Svar #4
22. februar 2010 af buddhisme (Slettet)

Jamen så er ligning jo ikke løst, hvis det bliver 1/x=3


Svar #5
22. februar 2010 af buddhisme (Slettet)

svaret skal være 1/3.. Men jeg ved ikke helt, hvordan det giver 1/3.. Jeg får den nemlig til 1/-3..


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kan du ikke løse ligningen 1/x = 3 ? Så er x = 1/3 . Jeg gav endda et hint i #2 . Gang med x på hver side, og divider med 3 på hver side.


Skriv et svar til: Utrolig nem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.