Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

22. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at finde forskriften på en linæer funktion, der har punkterne (3,7) og (9,25)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Isomorphician

Skal du bruge to ligninger med to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2010 af mathon

                  a = (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #3
22. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 ja skal bruge metoden 2 ligninger med 2 ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linien skal gå gennem (3,7) og har hældningskoefficienten (25-7)/(9-3) = 3. Prøv nu at bestemme dens ligning på formen

y = ax + b . Hint: a kaldes hældningskoefficienten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2010 af mathon

    y2 = ax2 + b
    y1 = ax1 + b                         nederste ligning subtraheres fra øverste     

   (y2-y1) = (x2-x1)·a       

   a = (y2-y1)/(x2-x1)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.