Matematik

ligning

23. februar 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. jeg er ny i det med ligninger så håbede at der lige var en der kunne hjælpe mig i gang.. har fået en ligning der lyder sådan her -4-2x+9-x = 3+3x+2+4x 

hvordan løser jeg den? på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2010 af mathon

     -4-2x+9-x = 3+3x+2+4x

     -3x+5 = 7x + 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2010 af PeterValberg

Du skal have "samlet" x'erne på den ene side af lighedstegnet og de "almindelige" tal på den anden, herefter forkorter du begge sider således, at der står et eneste x på den ene side:

-3x + 5 = 7x + 5
-3x + 5 - 7x= 7x + 5 -7x  (jeg trækker 7x fra på begge sider for at få x væk fra højresiden af ligningen)
-10x + 5 = 5
-10x + 5 - 5 = 5 - 5 (nu trækker jeg 5 fra på begge sider for at få x'erne til at stå alene)
-10x = 0 (vi skal altså finde den værdi for x, der opfylder, at hvis vi ganger den (x) med minus 10 vil det give nul)

I den aktuelle ligning er den eneste værdi som x kan antage, der tilfredsstiller ligningen er 0 (nul)
dermed er resultatet af ligningen:

x = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg siger mange tak.. det er var helt perfect:)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.