Matematik

ligning med X og Y

23. februar 2010 af stormree (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 nogle der kan hjælpe mig med de to ligninger her?

den første lyder sådan her:

18x + 12y = 42 

den anden lyder sådan her:

9x - 8y = -7


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Isoler x i den ene, kast udtrykket ind i den anden og isoler y. Det y smider du så ind i én af de to ligninger og isolerer x 


Svar #2
24. februar 2010 af stormree (Slettet)

 ja det ville jeg også gøre men de to ligninger har ikke noget med hinanden at gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2010 af mathon

I:  18x + 12y = 42                      I divideres med -2 og kaldes III
II:   9x - 8y = -7
 

III : -9x - 6y = -21
II:    9x - 8y = -7                         II og III adderes

           -14y = -28
            y = 2                             som indsat i 18x + 12y = 42 giver

     18x + 12·2 = 42
     18x = 18
         x = 1
 


Skriv et svar til: ligning med X og Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.