Kemi

Beregn rumfanget af titrator

23. februar 2010 af Quijote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder fast i en oase af kemiopgaver, og håber der er nogen der vil være søde at hjælpe med denne.

0,132 g methylpropanoat koges under tilbagesvaling med 20,0 mL 0,100 M natriumhydroxid indtil hydrolysen er tilendebragt. Overskud af hydroxid tilbagetitreres derefter med 0,100 M saltsyre.

Beregn det rumfang titrator der skal anvendes ved tilbagetitrering.

Jeg har en ide om at der skal bruges: v = n/c eller n = m/M men jeg ved ikke hvilke tal der skal sættes ind?

Håber virkelig på hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

0,132 g methylpropanoat; 88,11 g/mol

n = 0,132 / 88,11 = 0,00150 mol

20,00 mL NaOH; 40,00 g/mol ; 0,100 M

n = 0,100 *0,020 = 0,00200 mol

reaktionsforholdet er 1:1, den begrænsende faktor er methylpropanoat,

overskud af NaOH = 0,00200 - 0,00150 = 0,0005 mol

0,0005 = 0,100 (syre) * V ==> V = 0,0005 / 0,100 = 0,005 L = 5,00 mL


Svar #2
24. februar 2010 af Quijote (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave nu her. Hvordan kan det være det er vigtigt reaktionsforholdet er 1:1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

... og hvorfor er det koncentrationen af syre, der skal ind i sidst linje?


Skriv et svar til: Beregn rumfanget af titrator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.