Matematik

Eksponentiel funktion.

25. februar 2010 af nananaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj ;)

Er der nogen der ved, hvordan man kan bestemme en forskrift for en eksponentiel aftagende funktion, hvis man kun får oplyst at den går gennem et punkt fx. P (4,200) og en halveringskonstant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Umiddelbart skal man kende to punkter på koordinatsystemet for at finde forskriften. Forskriften for en ekspotentiel linjer lyder: f(x)=b*ax. For at finde frem til foreskriften, skal du kende y1, y2, x1 og x2

Hældningskoefficienten udregnes på følgende måde:   (x2 - x1)√(y2/y1
Skæringen med y-aksen udregnes på følgende måde: y1/ax1

Fordoblingskonstanten:
T2=(log(2))/(log(a))

Man gør det samme når man skal finde halveringskonstanten:
T1/2=(log(0,5))/(log(a))
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af mathon

    y = b·(1/2)x/X½ = b·ax    

    a = (1/2)1/X½          når X½ kendes

    200 = b·(1/2)4/X½

    b = 200/(1/2)4/X½          

   


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Nice Mathon,
tror lige jeg noterer mig. 


Svar #4
25. februar 2010 af nananaa (Slettet)

Altså så det vil sige at a i denne sammenhæng er:

a= (0.5)^(1/4*0.5) ??


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.