Matematik

trekant med 2 muligheder...

26. februar 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej...

jeg skal beregne de manglende stykker i trekant ABC

De givne stykker er:

B = 30,8°
a = 98
b = 71

Der er 2 muligheder i trekanten, en lille og en stor trekant.
jeg har regnet den lille trekant, ved hjælp af sinusrelationerne, hvor jeg fandt A først

Hvordan regner jeg trekant nr. 2 ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan evt prøve at lege lidt med din passer ;-)

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2010 af mathon

brug cosrelationen

                           b2 = a2 + c2 - 2·a·c·cos(B)

                           712 = 982 + c2 - 2·98·c·cos(30,8º)

                           c2 - (196·cos(30,8º))c + 4563 = 0

                           c1 = 134,407    c2 = 33,9491

                           A1 = cos-1((b2 + c12 - a2)/(2bc1))

                           A2 = cos-1((b2 + c22 - a2)/(2bc2))


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2010 af mathon

...alternativt

                         Aspids = sin-1(a·sin(B)/b)

                         Astump = 180º - Aspids

                         C1 = 180º - B - Aspids

                         C2 = Aspids - B              nabovinklen til vinklen i en trekant er lig med summen af trekantens
                                                                                                                                                  to øvrige vinkler

                         c1 = a·cos(B) + b·cos(Aspids)

                         c2 = a·cos(B) - b·cos(Aspids)
 


Skriv et svar til: trekant med 2 muligheder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.