Matematik

Løs Ligningen

26. februar 2010 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa ..

Jeg sidder fast med en opgave, hvor jeg skal løse ligningen, men uden hjælpemidler (dog har jeg prøvet med hjælpemidler, hvor den giver to løsninger enten 1 eller -1:

(x+1)*(x-1)*(x^2+1)=0

Bare et lille hint ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2010 af peter lind

Brug 0 reglen


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2010 af PeterValberg

Det  der menes med "nulreglen", som #1 nævner er, at hvis bare én af faktorerne er nul, så er produktet nul, det er det, du skal udnytte og gøre følgende:

(x+1)*(x-1)*(x2+1)=0
(x + 1) = 0   ∧   (x - 1) = 0   ∧   (x2 + 1) = 0
x = -1  ∧  x = 1  ∧  x2 = -1

Hvilket nødvendigvis må betyde at facit må være:

x = -1   ∧    x = 1

den sidste del:  x2 = -1   →    x = ±√-1  hvilket man ikke kan,
med mindre man accepterer brugen af de komplekse tal, - i det tilfælde må resultatet af denne el blive x = ± i
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Tak #2 , jeg var lidt i tvivl med 0-reglen, men der hjalp du mig lige , så kæmpe tak :)


Skriv et svar til: Løs Ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.