Fysik

effekt

28. februar 2010 af AbdulG (Slettet) - Niveau: C-niveau

  En kande thé: Der skal tilføres en energi på ca. 200.000 J for at opvarme en halv liter koldt vand til kogepunktet. Hvor lang tid er en el-kedel om at koge vandet, hvis den har en effekt på 1000W ?

 Hvad koster det at støvsuge: Hvad gør man ikke for at blive fri? For de fleste af os er støvsugning en sur pligt, og så skal vi endda betale for det. Hvad koster det egentlig ? Effekten står oftest anført på støvsugeren. Den kan f.eks. være 1500 W. Hvor meget energi bruger du, når du støvsuger en hel time? – Hvad koster dette forbrug, hvis prisen på el er 1,90 kr. pr. kWh ? (hjælp: kWh betyder kilo • Watt • time. Dette er en enhed for energi)

ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe? . :)


Svar #1
28. februar 2010 af AbdulG (Slettet)

Plzzz. :`) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af jnl123

W = J/s    =>     s = J/w

Altså:  200000/1000 = 200 s

------

1500 W i 1 time = 1,5 kWh

Pris: 1,9*1,5 = 2,85 kr.


Svar #3
28. februar 2010 af AbdulG (Slettet)

jnl123: Tusind TAK ! ;)

man dividere Joule med Watt og så får man tiden.. ok super ! :D 


Skriv et svar til: effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.