Matematik

Areal for vindue - tjek om det er korrekt ?

28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

Der skal fremstilles et vindue af form som et rektangel med en halvcirkel ovenpå.
Omkredsen skal være 4m. Angiv det størst mulige areal for et sådant vindue?

O = 2*h + b + 0.5*pi * b
A = b*h + 0.5 * pi * (b/2)^2

så ved vi at omkredsen skal være 4

4 = 2*h + b + 0.5*pi * b

h isoleres af ovenstående udtryk

h = (4-b - 0.5*pi * b)/2

Dette sætter jeg ind i udtrykket for arealet, så at arealet kun er udtrykt ved b 
A(b) = b*((4-b - 0.5*pi * b)/2) + 0.5 * pi * (b/2)^2

A(b) = -0.5*b^2 - 0.125*pi*b^2 + 2*b


Hvordan dirrentiere jeg det ovenstående udtryk, altså at jeg finder A´ (b)

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Brug at (bn)' = n*bn-1


Svar #2
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hm, forstår ikke helt, hvordan kommer det så til at se ud ?


Svar #3
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hvordan differentiere jeg udtrykket, så jeg finder A ´ (b)


Skriv et svar til: Areal for vindue - tjek om det er korrekt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.