Matematik

Beregning ..

28. februar 2010 af xChristinex (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej derude :)
 

Jeg sidder fast i en opgave..

Opgaven lyder således:

(det handler om det gyldne tårn i tivoli)

"Efter kort tid bliver vognen sendt ned. Ifølge en matematisk model for faldet kan sammenhængen mellem faldlængden (x) og farten (v) beskrives med formlen:

v = 0,0036 x³ - 0,35 x² + 8,5 x

Beregn farten, når vognen er 5 meter fra toppen"

På forhånd tak - håber nogle har tid og lyst til at hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2010 af Yow! (Slettet)

det eneste du skal, er at indsætte 5 på x's plads og beregne v...dvs. dens tilhørende fart.... 

så nemt som sagt =) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2010 af jnl123

bare sæt 5 ind på x's plads:

v = 0,0036*5^3 - 0,35*x^2 + 8,5*5 = 34,2 m/s  = 123,12 km/t


Svar #3
28. februar 2010 af xChristinex (Slettet)

Tak for hjælpen begge to :D

Gud en spade - jeg havde trykket forkert på lommeregneren alle gangene, så kunne slet ikke få det til at gå op !

Mange mange tak !! ;D


Skriv et svar til: Beregning ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.