Fysik

Fysik Hjælp !!!

28. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej

Nogle som vil hjælpe mig med spørgsmålet?

1.) En lille ballon med rumfang 4,5 L er fyldt med helium med densiteten 0,20 kg/m3. Ballonen er med en snor bundet fast til et lille barns håndled. Hvor stort er trækket i barnets hånd, når den omgivende lufts densitet er 1,25 kg /m3 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Brug Arkimedes lov. Opdriften er lig med vægten af den mængde luft, som ballonen fortrænger.


Svar #2
28. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Kan ikke huske Arkimedes lov!!

Hehe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af peter lind

Den er angivet  i #1


Svar #4
28. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Ja, men hvordan ser formlen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af peter lind

Opdrift = vægt af den mængde luft, som ballonen fortrænger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2010 af mathon

                  Fop = V·ρluft·g

                  Ftyngde = V·ρHe·g

trækket i barnets hånd

                  Fres = V(ρluft - ρHe)·g

                  Fres = (0,0045 m3((1,25 kg/m3) - (0,20 kg/m3))·(9,82 m/s2)

.....................

kg·m/s2 = N


Svar #7
28. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Hva mener du med det her:

kg·m/s2 = N


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er definitionen på 1 N (1 Newton) i SI enheder.


Svar #9
01. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Nåå jaa, Taak ;D


Skriv et svar til: Fysik Hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.